Τον Ιούνιο που μας πέρασε, εν μέσω εξεταστικής κι ενώ φίλοι και γνωστοί ετοίμαζαν τις βαλίτσες των διακοπών τους, εγώ έθετα νέους στόχους. Πώς θα κάνω καλύτερο το βιογραφικό μου; Μήπως δεν έχω αρκετή εμπειρία πάνω στον τομέα μου; Τέτοια ερωτήματα μου είχαν δημιουργηθεί, που λίγο πολύ βασανίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμάς τους φοιτητές. Κι ενώ όλες αυτές οι σκέψεις ταλάνιζαν το μυαλό μου ένα βράδυ σε μια φιλική παρέα αναφέρθηκε ένα online δωρεάν σεμινάριο της Google το Grow Greek Tourism Online.

Μου έκανε εντύπωση εξαρχής. Όμως η έλλειψη χρόνου και το γεγονός ότι φοβόμουν για το επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Το ίδιο βράδυ ο φίλος που το πρότεινε μου έστειλε το link το οποίο για να είμαι ειλικρινής αγνόησα για το επόμενο διάστημα. Έτσι, περίπου δύο βδομάδες μετά και αφού ο ίδιος φίλος με ρώτησε αν το είχα αρχίσει (και φυσικά απάντησα ναι λόγω αμηχανίας), αμέσως άνοιξα το laptop και έκανα την εγγραφή μου .

Υπάρχουν 23 σήματα, δηλαδή πολλές διαφορετικές ενότητες στις οποίες θα μάθεις σίγουρα κάτι το οποίο δεν ήξερες, με μέσο όρο 4 μαθήματα η κάθε μία.

Πατάω το πρώτο 4λεπτο βίντεο μαθήματος και δύο ευγενικές παρουσίες αρχίζουν να εξηγούν με  κατανοητό τρόπο έννοιες που αφορούν το digital marketing. Χρησιμοποιούν συχνά παραδείγματα για καλύτερη κατανόηση καθώς και προσωπικές εμπειρίες ατόμων που χρησιμοποίησαν τις βασικές αρχές του digital marketing με αποτέλεσμα η επιχείρηση τους να γίνει “προσβάσιμη” σε άτομα από όλο τον κόσμο.

Μετά τη παρακολούθηση του μαθήματος έρχεται η ώρα να απαντήσω σε ένα απλό τεστ το οποίο περνάω επιτυχώς. Συνεχίζω την εκμάθηση και τα τεστ και συνειδητοποιώ ότι έχει πάει 3 το βράδυ. Μα πως θα το τελειώσω; Εδώ αρχίζει το καλύτερο κομμάτι. Μπορώ όποτε θέλω να σταματήσω την εκμάθηση κι όποτε θέλω να ξαναρχίσω!

Κάτι οι διακοπές, κάτι η καλοκαιρινή ανεμελιά, διέκοψα  τα μαθήματα ,και τα συνέχισα τέλη Αυγούστου, όπου τα ολοκλήρωσα με επιτυχία.

Απέκτησα χρήσιμες γνώσεις και εμπειρία, ενίσχυσα το βιογραφικό μου και πέρασα ευχάριστα το χρόνο μου μαθαίνοντας καινούργιες έννοιες, όπως το πώς να αξιοποιώ τα social media για επαγγελματικούς σκοπούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους επαγγελματίες, αλλά και σε άτομα τα οποία τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Και δεδομένου ότι πλέον η ζήτηση για άτομα που ασχολούνται με το digital marketing όλο και αυξάνεται μία τέτοια πιστοποίηση είναι μια καλή αρχή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Πλέον σκέφτομαι αρκετά σοβαρά να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι του μάρκετινγκ και προς το παρόν εφαρμόζω τις γνώσεις μου σε project φίλων μου και προσπαθώ να μάθω τι επιλογές υπάρχουν για τα μελλοντικά μου σχέδια. Σε κάθε περίπτωση η εκπαίδευση μέσα από καλοφτιαγμένα βίντεο και διασκεδαστικά quiz, με βοήθησε να αρχίσω να ψάχνομαι λίγο παραπάνω.

Για αυτούς τους λόγους σας προτείνω να ξεκινήστε και εσείς τώρα την διαδικτυακή σας εκπαίδευση στο https://learndigital.withgoogle.com/greektourism  και θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας.

Λένια Γεωργιάδου
Co-Founder of Praktikarios