Το καλοκαίρι επισήμως  πήρε την σκυτάλη – με το τέλος της εξεταστικής και των υποχρεώσεων. Μην σας μπερδεύουν οι βροχές και τα ξεσπάσματα του καιρού!  Τώρα είναι η περίοδος που όλοι εκπληρώνουμε τα σχέδια που τόσο καιρό κάναμε για τις διακοπές μας, πάντοτε  με βασικές προϋποθέσεις φίλους , νησιά, μπάνια και παραλίες…

Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι αποτελεί ευκαιρία για δημιουργική εκμετάλλευση του απεριόριστου ελεύθερου χρόνου που μας προσφέρεται.  Μία επιλογή είναι τα  online μαθήματα για επιπλέον εξειδίκευση στον τομέα μας ή και για τομείς που προκαλούν το ενδιαφέρον μας . Το Coursera αποτελεί την μεγαλύτερη  online πλατφόρμα εκμάθησης , με 33 εκατομμύρια χρήστες και ένα από τα 700 μεγαλύτερα  sites βάσει επισκεψιμότητας. Φιλοξενεί πλέον τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής  και ορισμένα της Ευρώπης.

Τα online μαθήματα προσφέρονται πλέον και από εταιρείες όπως η Google και η IBM, με βάση αναφοράς την τεχνητή νοημοσύνη, την εικονική πραγματικότητα  και το Internet of Things . Μάλιστα, για πρώτη φορά η Google  ενέταξε μαθήματα διάρκειας 8 έως 12 μηνών και πιστοποιήσεις με τίτλο Google IT Support Professional .

Το εύρος των προσφερόμενων μαθημάτων της Coursera είναι ποικίλο, καθώς υποστηρίζει την εκμάθηση μια ξένης γλώσσας – όπως τα κινεζικά – ως και μαθήματα οικονομικής φύσεως, μαθηματικών, προγραμματισμού, φιλοσοφίας και παιδαγωγικών.

Επιπλέον, υπάρχει  δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν μαθημάτων και quiz, ενώ χρέωση (των 30- 60 ευρώ ) προβλέπεται μόνο στη περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να λάβει την πιστοποίηση του από το πανεπιστήμιο – οργανισμό.

Πλέον το Coursera υποστηρίζει και την επιλογή μεταπτυχιακών σπουδών, ωστόσο το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

Σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στην online πλατφόρμα Coursera και να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που διαθέτετε όσον αφορά την εκπαίδευσης σας και να εντρυφήσετε σε νέους τομείς – στόχους.

Editor
Ardit Kasemaj
Co-Founder of Praktikarios

Deep Learning Specialization on Coursera